12 KW-FIBER-MARVEL VOOR TOELEVERANCIER C.P. CUTTING POINT

1 november 2021

De firma C.P. Cutting Point een innovatieve toeleverancier in Pleinfeld bij Neurenberg vertrouwt sinds november van dit jaar op een fiberlasersnijmachine van HGTECH van het type MARVEL 12000-3015 (12 kW / 3.000 × 1.500 mm) en op de betrouwbare service van Xteg. We hebben gesproken met de bedrijfsleider, Thomas Sattler, en gevraagd waarom hij HGTECH / Xteg gekozen heeft.

Kunt u een beschrijving geven van C.P. Cutting Point?

C.P. Cutting Point bestaat al meer dan 15 jaren en heeft momenteel 25 mensen in dienst. Als onderaannemer maken we componenten in serie voor grote afnemers; deze componenten worden vervolgens in de autosector ingebouwd. Zowel voor de vrachtwagenfabrikant MAN als in de windenergie zijn we zeer actief. Ook bedrijven die hallen bouwen of staalconstructies maken, behoren tot onze klanten; daarnaast particulieren die geperforeerde platen nodig hebben voor hun balkon. Bij ons krijgt iedereen een oplossing op maat.

Waarom heb je gekozen voor een nieuwe fiberlasersnijmachine?

Als je CO2– en fiberlasersnijmachines met elkaar vergelijkt, kunnen we de snelheidsvoordelen van glasvezeltechnologie goed gebruiken. De duidelijk lagere investeringskosten en de uitstekende energie-efficiëntie hebben ook een belangrijke rol gespeeld. In ons bedrijf hebben we verder nog een plasmasnijmachine en twee watersnijmachines. Met de 12kW-MARVEL willen we meer gaan concurreren op het gebied van koper, messing en roestvrij staal vanaf 10 mm; vooral door de hogere snijsnelheden.

Waarom 12kW-Fiber?

We willen graag altijd vooroplopen en het beste kunnen bieden wat op dit moment beschikbaar is. Onze klanten willen innovatie, kwaliteit en een nette prijs. We krijgen de indruk dat er een felle prijzenoorlog in de markt is. Om concurrerend te blijven heb je tegenwoordig niet alleen goede inkoopvoorwaarden nodig, maar ook snelle en kostenefficiënte machines.

Welke machinefactoren zijn voor jou van belang bij zo’n aankoop?

De belangrijkste redenen zijn de fabrieksgarantie en de kwaliteitsgarantie. 5 jaren garantie op de Fiberlaser bron in combinatie met de beschikbaarheid van reserveonderdelen. Dit omdat het bij deze onderdelen voornamelijk om subsystemen en componenten van Siemens uit Duitsland gaat. Het totale economische plaatje heeft de doorslag gegeven.

Waarom heb je voor Xteg als partner gekozen?

We hebben een contactpersoon in de buurt nodig en Xteg past daar perfect bij. Bovendien kennen we elkaar al zo’n 10 jaar en is alles tot nu toe op voet van gelijkheid verlopen. Het één en ander is altijd eerlijk gegaan, dus kunnen we alleen maar positief over Xteg zijn.

Een ander pluspunt is de klantenservice. We weten dat we op Xteg kunnen vertrouwen. Wat ik ook erg waardeer aan Xteg is de tientallen jaren ervaring in deze branche. Xteg zou ons geen machine aanbieden als die niet op de markt zou zijn en ons geen concurrentievoordeel zou bieden.

Danny Pickardt

Rogier Verdegem
Managing Director

T: +31 (0) 85 0163212
M: +31 (0) 6 52717094
r.verdegem@xteg.nl

Cutting point laser