KLANTERVARING 12 KW-FIBER-MARVEL

1  Februari 2022

In oktober 2021 meldde managing director Thomas Sattler van Cutting Point GmbH uit Pleinfeld in Franken waarom hij had gekozen voor een nieuwe 12kW Fiber machine en met vreugde uitkeek naar de levering/inbedrijfstelling van zijn HGTECH MARVEL 12000-3015 in december 2021.

(klik hier voor het verslag)

Na de eerste contactpunten van een MARVEL 12kW, op de Xteg Fiber Days 2021

eind oktober, vertegenwoordigt de nieuw geïnstalleerde 12kW machine in Pleinfeld nu zijn 5e week in gebruik. We spraken met Thomas Sattler over de eerste indrukken, de toegevoegde waarde van de nieuwe technologie in het bedrijf en de winstgevendheid.

Cutting point laser
xteg cutting point laser
Thomas Sattler

“ … Onze CO2-lasers kunnen dat niet eens bijhouden, zelfs onze 8kw-fiber die in 2015 is aangeschaft niet. „

Meneer Sattler, wat is u eerste conclusie na 5 weken in bedrijf?

Het is een ongecompliceerde en eenvoudig te gebruiken machine. Programmeren met de converter voor ons bestaande programmeersysteem werkt erg goed. We gebruiken de MARVEL voor onze serieproducten en profiteren daarmee van de enorme snelheid. Momenteel kan ik zeggen dat de machine zonder problemen produceert.

Zowel de installatie als de inbedrijfstelling verliepen door Xteg uiterst soepel. De MARVEL was zeer snel opgezet en onze medewerkers werden direct aan de machine geschoold. We zijn dit anders gewend van de concurrentie.

Waarom moest het een 12kW Fiber zijn?

Het is ons 5e lasersysteem, we zaten eerder op laservermogens van 4 – 8kW. Met de 12kW hebben we nu een veel hogere productiviteit door de aanzienlijk hogere snelheden. Momenteel wordt 6 mm plaatstaal gesneden met stikstof, dat kunnen onze CO2-lasers nooit niet bijhouden.

Zelfs niet onze 8kW Fiber, die in 2015 werd aangeschaft. Daarnaast is er de beheersbare investeringssom met een gunstige financiering. Als we dit vergelijken met een competitief model, lopen we voorop. Door de prestaties en het aanzienlijke energie-efficiëntievoordeel zijn de werkelijke kosten lager. Dit betekent dat we nu op elk moment onze concurrentie aankunnen.

We willen onze klanten altijd het beste bieden. Een paar jaar geleden was dit onze 8kW Fiber. Maar de tijden zijn veranderd. In de plaatdiktes tussen de 5 – 12mm is de 12kW bijzonder krachtig. We gaan ervan uit dat de ontwikkeling in de toekomst doorgaat en dat we nog krachtigere machines zullen aanschaffen.

De 5de lasermachine, nu van een andere fabrikant?

Omdat we tot nu toe op één fabrikant hebben vertrouwd, hadden we meer scepsis van onze medewerkers verwacht als het ging om integratie. Integendeel! De MARVEL werd goed opgenomen in het machinepark team. De snijkwaliteit in vergelijking met de concurrerende modellen is absoluut vergelijkbaar. De eenvoudige bediening van de machine wordt zeer goed ontvangen door onze gespecialiseerde medewerkers en door de niet-Duitstalige machineoperators. We zijn ervan overtuigd dat MARVEL ons economisch verder zal brengen.

Danny Pickardt

Rogier Verdegem
Managing Director

T: +31 (0) 85 0163212
M: +31 (0) 6 52717094
r.verdegem@xteg.nl

Thomas Sattler xteg 12kw laser
12kw fiber machine HGTECH MARVEL 12000-3015