KLANTERVARING 6kW MARVEL FIBER + STIKSTOF VAN EIGEN PRODUCTIE

7 Februari 2022

Een nieuw tijdperk is aangebroken op het gebied van de fiber laser technologie. Sandro Eret, managing director van ERET Tortechnik uit Spraitbach (Baden-Württemberg), koos voor een 6 kW MARVEL fiberlasermachine in combinatie met een eigen stikstofproductie.

ERET Tortechnik, met momenteel 18 medewerkers, produceert sinds 1999 uitsluitend snelloopdeuren voor deurfabrikanten en gespecialiseerde dealers in heel Europa. Vanwege een verouderde CO2-ponslasermachine, het reserveonderdelenprobleem en het hoge stikstofverbruik, wilden ze zich op een toekomstbestendige en economische manier herpositioneren.

We spraken met Georg Rein, ERET Plant Manager, over de eigen productie van stikstof, motivaties en de eerste ervaringen met de nieuwe MARVEL 6000-3015.

eret 6kW mavel fiber

marvel fiber 6kw

“De combinatie Fiber MARVEL + stikstofgenerator past perfect.

Zonder onze eigen generator zouden we de hele dag stikstofbundels uitwisselen.”

Meneer Rein, waarom MARVEL Fiber en wat is uw eerst conclusie van de werking?

De MARVEL machine maakt een zeer goede indruk, hij loopt absoluut soepel. De eenvoudige bediening helpt ook bij de opstart. Naast onze 3 – 6 mm standaard onderdelen hebben we al koper gesneden, wat zich snel onder de bedrijven in de buurt verspreidt. We waren deze snijsnelheden tot nu toe ook niet gewend. Als je even weggaat van de machine en vervolgens terugkomt, denk je dat er een fout is opgetreden terwijl het programma allang is voltooid. Onze focus ligt duidelijk op stikstof snijden, dus de combinatie past perfect bij ons.

Waarom heb je besloten om je eigen stikstof te produceren?

Het is een economisch aspect, we verwachten dat we de installatie met deze maatregel uiterlijk over 5 jaar hebben terugverdient. Daarnaast hebben we met de nieuwe generator aanzienlijk minder werk en hoeven we ons geen zorgen meer te maken over bestellingen, afhalen/leveringen en het uitwisselen van bundels. We laseren voornamelijk platen van 5 – 6 mm, waardoor we een hoog stikstofverbruik hebben. Zonder eigen generator zouden we de hele dag bezig zijn met het uitwisselen van stikstofbundels. Dankzij de uitstekend werkende generator vult de stikstoftank zich ongeveer net zo snel als wij laseren met de snelle fiberlasermachine. Als alternatief laten we de generator ook ’s nachts draaien, dan is het zeker genoeg voor de gehele volgende dag. Na de eerste 5 weken zijn we zeer tevreden over de technologie van Xteg.

Onze vorige pons/laser CO2 machine was meer dan 15 jaar oud en veroorzaakte meer kosten dan er geld werd gegenereerd. De MARVEL scoorde bij ons met een zeer aantrekkelijke prijs en hoogwaardige componenten. We werken in een ploegen dienst en produceren uitsluitend voor onszelf, daarom willen we flexibel en onafhankelijk zijn.

  • Lasersnijden met zelf gegenereerde stikstof

  • Onafhankelijkheid van flessen, bundels of vloeistoftanks

  • Flexibele en compacte installatie (4m²)

  • PSA / N-KAT Technologie

  • Overheidssubsidie

marvel 6kw
klantcontact marvel fiber 6kw

stikstof marvel fiber
xteg

Danny Pickardt

Rogier Verdegem
Managing Director

T: +31 (0) 85 0163212
M: +31 (0) 6 52717094
r.verdegem@xteg.nl