FIBER LASERSNIJMACHINE CONSTRUCTIEBEDRIJF PETER & MANN

23 augustus 2021

 

Ook het 10-medewerker grote metaalconstructiebedrijf Peter & Mann vertrouwd nu op de Fiberlaser technologie en de betrouwbare service van Xteg.

Peter & Mann snijdt sinds juli 2021 al hun producten op een MARVEL 4000-3015 (4kW – 3000 x 1500). Wij vroegen ze waarom ze kozen voor de Fiberlaser technologie van HGTECH / Xteg.

Hoe is het 20 jaar bestaande bedrijf Peter & Mann ontstaan?

Peter & Mann Logo

Sinds onze stage werken wij samen (de heer Peter & de heer Mann). Ons eigen bedrijf bestaat al sinds 1998. We hebben toen de beslissing genomen om ons niet ondergeschikt te maken aan een baas en zijn niet ver van onze huidige locatie begonnen, in een iets kleinere hal van een voormalige slotenmakerij. Uiteindelijk hebben we de 800 vierkante meter grote hal overgenomen en hebben wij ons doorontwikkeld. Op dit moment zijn er 7 medewerkers in de hal en 3 op kantoor.

Wat produceren jullie?

We hebben 3 hoofdactiviteiten. 1. Bouwconstructie: Alles wat te maken heeft met balkons, balustrades, schuttingen en daken. 2. Toegangstechniek: Alles wat met deuren, poorten, ramen te maken heeft. 3. Voertuigtechniek: Voertuigconstructies in de vrachtwagensector, zoals ombouwopdrachten voor kleine series, die de grote fabrikanten niet gemakkelijk in productie kunnen nemen. De vrachtwagens worden in serie geproduceerd, komen bij onze klanten en wij bouwen ze vervolgens om naar de wensen van de klant, bijvoorbeeld brandweerwagens.

Waarom hebben jullie voor een eigen fiberlasersnijmachine gekozen?

Er zijn altijd gevallen waarin een snelle reactie vereist is. Je rijdt naar de klant, meet en denkt na over hoe je dit gaat implementeren. In het verleden hebben wij de betreffende onderdelen besteld of op voorraad gehad. Alleen al door logistiek verloren we veel tijd. Aangezien dit niet meer zo werkt, hebben we besloten om op zoek te gaan naar iets voor onszelf. We willen onafhankelijk zijn en de onderdelen zelf kunnen produceren. Dit maakt ons flexibeler en efficiënter.

Andere machines konden ons niet overtuigen. Xteg heeft ons goed en overtuigend geadviseerd. We hebben uit de markt informatie dat CO2-machines erg kostbaar zijn in gebruik en reparatie. Uiteindelijk was het de Fiberlaser, die veel eenvoudiger is dan de CO2-laser en die ons overtuigde. Daarom hebben we gekozen voor de Fiberlaser technologie, met al zijn voordelen. -> Vergelijking: Fiber versus CO2

Waarom hebben jullie voor Xteg als partner en voor de MARVEL machine gekozen?

Wij willen profiteren van de nieuwe technologie. Xteg heeft al tientallen jaren ervaring met 2D-lasersnijmachines. Hun team was zeer competent in de projectplanningsfase en uiteindelijk heeft het bezoek aan het Xteg demonstratie- en applicatiecentrum ons overtuigd.

Uw contactpersoon
Rogier Verdegem
T: +31 (0) 85 0163212
M: +31 (0) 6 52717094
r.verdegem@xteg.nl